En

مصوبات اولین جلسه شورای اجرایی فناوری اطلاعات کشور

اولین جلسة شورای عالی فناوری اطلاعات کشور در حضور مقام عالی ریاست جمهوری و با حضور اعضای شورا طبق اسامی پیوست در تاریخ 84/12/21 برگزار و موارد به تصویب رسید.

بند 1

مقرر شد شورای عالی فناوری اطلاعات کشور سالی چهار بار تشکیل جلسه بدهد.

بند 2

آیین نامه اجرایی شورای عالی فناوری اطلاعات به شرح پیوست به تصویب رسید.

بند 3

مقرر شد دبیرخانه شورای عالی فناوری اطلاعات با هماهنگی سازمان مدیریت و برنامه ریزی و به منظور ایجاد یکپارچگی و صرفه جوئی, طرح سازماندهی شورای های موازی را تهیه نمایند.

بند 4

چارچوب نظام جامع فناوری اطلاعات به شرح پیوست و با ملحوظ نمودن موارد زیر به تصویب رسید:

ـ کاربردهای تخصصی نیز در چارچوب نظام جامع فناوری اطلاعات کشور دیده شود.

ـ امنیت اطلاعات و آسیب شناسی فناوری اطلاعات نیز در چارچوب نظام جامع فناوری اطلاعات دیده شود.

ـ در تهیه نظام جامع فناوری اطلاعات حداکثر استفاده از سوابق ، کارهای انجام شده و متخصصان کشور به عمل آید.

بند 5

 کلیات طرح شبکه اینترنت ملی بتصویب رسید. مقرر شد دبیرخانه شورای عالی فناوری اطلاعات ظرف مدت 6 ماهه اول سال 85، طرح جامع شبکه اینترنت ملی را تهیه و ارائه نماید. این طرح باید متضمن یکپارچگی، پایداری، امنیت، پهنای باند وسیع، مدیریت جامع شبکه، ارتباط با شبکه های جهانی، تامین کننده نیازهای توسعه فناوری اطلاعات کشور در حوزه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و علمی بوده و سراسر کشور را پوشش دهد. در عین حال از نظر اقتصادی نیز بهینه باشد. زمان اجرای این شبکه سه سال مورد نظر است که بایستی در طول این مدت بتدریج آماده و بهره برداری شود. دبیرخانه شورای عالی فناوری اطلاعات موظف است ضمن تعریف یک پروژه تحقیقاتی و تعریف مدل مفهومی(آنچه می خواهیم )، طراحی تفصیلی, اجزاء شبکه و مراحل اجرایی آن به گونه ای جلو رود که به صورت گام به گام بهره برداری شود.

بند 6

دبیرخانه موظف شد گزارش عملکرد انتقال جایگاه های اینترنتی از خارج به داخل کشور را ظرف سه ماه آینده به شورا ارایه نماید.

بند 7

دبیرخانه شورا موظف شد با بهره گیری از توان بخش خصوصی و مراکز علمی و تحقیقاتی, نرم افزارهای عمومی یکپارچه را برای دستگاههای دولتی تعریف نماید در این خصوص تدوین استانداردها و توجه به امنیت این نرم افزارها باید مد نظر باشد.

بند 8

در خریدهای سخت افزار و نرم افزار نیاز است سازمان نظام مهندسی فناوری اطلاعات به منظور ساماندهی پروژه های سخت افزاری، نرم افزار و مشاوره ای ایجاد شود. نگاه یک نگاه پایه ای و مبنایی باشد.

بند 9

واردات سخت افزار نیاز به چارچوب دارد. چه چیزی را بسازیم. فرآیند فناوری مدیریت می خواهد. دبیرخانه شورای عالی فناوری اطلاعات فرآیند فناوری شامل شناسایی، انتقال، بومی سازی، تولید، بکارگیری و خدمت رسانی را پی گیری نماید.

بند 10

دبیرخانه شورای عالی فناوری اطلاعات با هماهنگی شورای عالی امنیت ملی و دستگاههای ذیربط کارگروه های مناسب در حوزه امنیت را تشکیل دهد و سیاست ها ، راهبردها و برنامه های کلان، ساختار و سازمان مناسب امنیت در حوزه فناوری اطلاعات را ارایه دهد و پس از تصویب شورای عالی فناوری اطلاعات، بر حسن اجرای آن نظارت داشته باشد.

بند 11

امنیت اطلاعاتی در دو سطح کار شود همه کارهای قبلی استفاده شود. یک سطح ملاحظات بلند مدت داشته باشد. سطح دیگر وضعیت فعلی کشور ، عناصری صد درصد امین داشته باشید. دستورالعمل های لازم تهیه و به تصویب شورای عالی فناوری اطلاعات برسد و به دستگاهها ابلاغ شود و کمیته ای جهت نظارت امنیتی ، اقتصادی و فناوری تشکیل شود.

بند 12

مقرر شد در خصوص شهر الکترونیکی تهران دبیرخانه شورا با هماهنگی شهرداری تهران(با توجه به اقدامات قبلی در این زمینه)موضوع را بررسی و به شورای عالی فناوری اطلاعات پیشنهاد ارائه دهد.

بند 13

مقرر شد برای بررسی وضعیت کارت سوخت و تسریع در اجرائی شدن آن, سریعاً کمیته ای متشکل وزرای محترم نفت, ارتباطات و فناوری اطلاعات و اقتصاد و امور دارائی تشکیل وموضوع را پیگیری نماید. اقای دکتر سلیمانی نماینده رئیس جمهور محترم در این کمیته می باشند.

بند 14

در خصوص ایجاد کارت هوشمند ملی مقرر شد دبیرخانه شورای عالی فناوری اطلاعات در این مورد بررسی و پیشهادی به شورا ارائه دهد.

بند 15

در برنامه توسعه فناوری اطلاعات کشور به صورت مشخص پروژه های کاربردی تعریف و اجرا شود.

توصیه و تأکید:

کار گسترده تر از تهیه تعدادی طرح مطالعاتی است. نتایج ملموس و مشخص می خواهیم. مفاهیم جای خودش. وضعیت کشور را کنترل نمایید. مردم می خواهند از فناوری اطلاعات استفاده کنند. چگونه استفاده نمایند. حفاظت اطلاعات را به صورت جدی پی گیری نمایید. امنیت ملی ، اقتصاد ملی بسیار مهم است. شاید نشود همه را به یکباره سامان داد یکی، یکی پروژه ها انجام شود و به نتیجه برسد.

ردیف وظایف نهاد متولی نهاد متولی مهلت اجرا برای نهاد متولی نهاد همکار
1 تشکیل جلسه چهار بار در سال شورای عالی فناوری اطلاعات کشور - -
2 تهیه طرح سازماندهی شورای های موازی دبیرخانه شورای عالی فناوری اطلاعات - سازمان مدیریت و برنامه ریزی
3 تهیه و ارائه طرح جامع شبکه اینترنت ملی دبیرخانه شورای عالی فناوری اطلاعات شش ماهه اول 1385 -
4 طراحی تفصیلی, اجزاء شبکه و مراحل اجرایی طرح جامع شبکه اینترنت ملی دبیرخانه شورای عالی فناوری اطلاعات - -
5 ارائه گزارش عملکرد انتقال جایگاه های اینترنتی از خارج به داخل کشور دبیرخانه شورای عالی فناوری اطلاعات سه ماه بعد از ابلاغ مصوبه -
6 تعریف نرم افزارهای عمومی یکپارچه برای دستگاههای دولتی با بهره گیری از توان بخش خصوصی و مراکز علمی و تحقیقاتی دبیرخانه شورای عالی فناوری اطلاعات - -
7 ایجاد سازمان نظام مهندسی فناوری اطلاعات به منظور ساماندهی پروژه های سخت افزاری، نرم افزار و مشاوره ای دبیرخانه شورای عالی فناوری اطلاعات - -
8 پیگیری فرآیند واردات و ساخت فناوری شامل شناسایی، انتقال، بومی سازی، تولید، بکارگیری و خدمت رسانی دبیرخانه شورای عالی فناوری اطلاعات - -
9 ارائه سیاست ها، راهبردها و برنامه های کلان، ساختار و سازمان مناسب امنیت در حوزه فناوری اطلاعات دبیرخانه شورای عالی فناوری اطلاعات - شورای عالی امنیت ملی
10 تهیه دستورالعمل های لازم امنیت اطلاعات دبیرخانه شورای عالی فناوری اطلاعات - -
11 بررسی و پیشنهاد موضوع شهر الکترونیکی تهران دبیرخانه شورای عالی فناوری اطلاعات - شهرداری تهران
12 تشکیل کمیته و پیگیری بررسی وضعیت کارت سوخت و تسریع در اجرائی شدن آن دبیرخانه شورای عالی فناوری اطلاعات - 1- وزارت نفت 2- وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات 3- وزارت امور اقتصادی و دارایی
13 بررسی و پیشنهاد در خصوص ایجاد کارت هوشمند ملی دبیرخانه شورای عالی فناوری اطلاعات - -